1940
Доцент, канд. філософ. наук з 1973 р., доцент кафедри філософії та політології.
Закінчила Харк. держ. ун-т у 1963 р. У ХДАК з 1965 р.
Кандидатська дисертація: О характере взаимосвязи исторического материализма и марксистско-ленинской этики.
2004
1. Філософія культури : прогр. курсу / М-во культури і мистец. України, Харк. держ. акад. культури, Каф. філос. та політол. ; [уклад. Г. Я. Мамалуй]. — Х. : ХДАК, 2004. — 10 с. — Бібліогр.: 31 назва.
2005
2. Філософія : навч.-метод. матеріали до курсу / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури, Каф. філос. та політол. ; [уклад.: М. В. Дяченко, Г. Я. Мамалуй, В. В. Лисенкова, Ю. О. Азарова]. — Х. : ХДАК, 2005. — 36 с.
3. Філософія : прогр. курсу / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури, Каф. філос. та політол. ; [уклад.: М. В. Дяченко, Г. Я. Мамалуй, Ю. О. Азарова, В. В. Лисенкова]. — Х. : ХДАК, 2005. — 21 с.
2007
4. Філософія : прогр. та навч.-метод. матеріали до курсу для студ. заоч. форми навчання / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури, Каф. філос. та політол. ; [уклад.: М. В. Дяченко, В. В. Лисенкова, Г. Я. Мамалуй, А. Т. Щедрін]. — Х. : ХДАК, 2007. — 41 с.