1972
Майстер спорту СРСР зі спорт. гімнастики, ст. викладач кафедри фізичної культури і здоров’я.
Закінчила Сімфероп. держ. ун-т у 1995 р. У ХДАК з 1999 р.
2004
1. Гімнастика : прогр. курсу / М-во культури і мистец. України, Харк. держ. акад. культури, Каф. фіз. культури і здоров’я ; [уклад. Н. В. Цигановська]. — Х. : ХДАК, 2004. — 14 с.
2. Джаз-гимнастика в хореографии / Н. В. Цыгановская // Інформаційно-культурологічна та мистецька освіта: стан і перспективи : матеріали міжнар. наук. конф., 12–13 жовт. / М-во культури і мистец. України, Харк. держ. акад. культури. — Х., 2004. — С. 68–69.
3. Загальнофізична підготовка в хореографії / Н. В. Цигановська // Культура та інформаційне суспільство ХХІ століття : матеріали конф. молодих науковців, 22–23 квіт. 2004 р. / М-во культури і мистец. України, Харк. держ. акад. культури. — Х., 2004. — С. 135–136.
2005
4. Гімнастика : навч. посіб. / Н. В. Цигановська ; М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури, Каф. фіз. культури і здоров’я. — Х. : ХДАК, 2005. — 90 с.
5. Гімнастика як специфічний засіб поліпшення хореографічних якостей / Н. В. Цигановська // Інформаційно-культурологічна та мистецька освіта (консенсус, партнерство, стандарти) в контексті Болонського процесу : матеріали наук.-практ. конф., 13–14 груд. 2005 р. / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури. — Х., 2005. — С. 195.
2006
6. Гімнастика : навч. посіб. / Н. В. Цигановська ; М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури, Каф. фіз. культури і здоров’я. — [2-ге вид., стер.]. — Х. : ХДАК, 2006. — 90 с.
7. Проблемы регулирования веса у хореографов / Н. В. Цыгановская // Культура та інформаційне суспільство ХХІ століття : матеріали наук. конф. молодих учених, 25–26 квіт. 2006 р. / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури. — Х., 2006. — С. 178–179.
2007
8. Гімнастика : курс за вибором : прогр. та навч.-метод. матеріали до курсу для студ. 1 курсу спец. « Нар. хореогр.», «Сучасна хореогр.» / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури, Каф. фіз. культури і здоров’я ; [уклад. Н. В. Цигановська]. — Х. : ХДАК, 2007. — 21 с.
9. Оцінка небезпечних і шкідливих чинників для життя студентів методом соціального опитування / Закіров В. Х., Бондалетов І. Г., Закіров С. В., Цигановська Н. В., Веретельнікова Н. А. // Умение и нововъведения — 2007 : материали за ІІІ междунар. науч. практ. конф., 16–31 окт. 2007 г. — София, 2007. — Т. 6 : Педагогические науки. Философия. Музика и живот. — С. 18–20. — Бібліогр.: 3 назви.
10. Профилактика травматизма в хореографии / Н. В. Цыгановская // Культура та інформаційне суспільство ХХІ століття : матеріали наук. конф. молодих учених, 24–25 квіт. 2007 р. / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури. — Х., 2007. — С. 185–186.
11. Фізичне виховання : прогр. та навч.-метод. матеріали до курсу для студ. 1–2 курсів усіх спец. / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури, Каф. фіз. культури і здоров’я ; [уклад.: І. Г. Бондалетов, Н. В. Цигановська]. — Х. : ХДАК, 2007. — 19 с.
2008
12. Влияние занятий спортивной акробатикой на состояние работоспособности студентов ХГАК / Цигановская Н. В., Веретельникова Н. А. // Динамика изследвания — 2008 : материали за ІV междунар. научна практична конф., 16–31 юли 2008 година. — София, 2008. — Т. 13 : Педагогические науки. — С. 23–27.
13. Влияние занятий спортивной аэробикой на состояние работоспособности студенток ХГАК / Цыгановская Н. В., Веретельникова Н. А. // Соврем. науч. вестн. Сер. Химия. Биология. Медицина. Физкультура. Информсистемы. Математика. Техника : [сб. науч. тр.]. — 2008. — — № 21. — С. 45–51. — Библиогр.: 5 назв.
14. Гімнастика : навч. посіб. / Н. В. Цигановська ; М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури, Каф. фіз. культури і здоров’я ; [за наук. ред. І. Г. Бондалетова]. — [3-тє вид., стер.]. — Х. : ХДАК, 2008. — 91 с.
15. Кредитно-модульна методика викладання дисципліни «Фізичне виховання» / Бондалетов І. Г., Закіров В. Х., Цигановська Н. В., Веретельникова Н. А. // Nowoczesnych naukowych osiągnięć — 2008 : materiały IV międzynarodowej naukowi-praktycznej konferencji, 1–14 lutego 2008 roku. — Przemyśl, 2008. — T. 10 : Pedagogiczne nauki. Psychologia i socjologia. Filozofia. — S. 14–16. — Бібліогр.: с. 16.
16. Сходство спорта с театром: иллюзия или реальность? / Н. В. Цыгановская // Культура та інформаційне суспільство XXІ століття : матеріали всеукр. наук.-теорет. конф. молодих учених, 24–25 квіт. 2008 р. / М-во культури і туризму України, Харк. держ. акад. культури. — Х., 2008. — С. 216–217.